Feministiška ir talentinga

Būdama Berlyne aptikau ekspoziciją apie Fridą Kahlo, jos darbus, gyvenimą, kūrybą ir visa kita. Atrodo, nebūtų nieko ypatingo, tačiau faktai apie jos gyvenimą, nulėmę jos psichologinę būklę, labai atsispindi jos darbuose. Blogi santykiai su tėvu vaikystėje, santuoka su vienu vyru, berods, tris kartus; begalės meilužių, biseksualumas, vyro neištikimybė, persileidimai, abortai, avarija, po kurios Fridos sveikata blogėjo; jai buvo amputuota koja, šiaip įvairios ligos ir komplikacijos, tačiau ji vis tiek kūrė. Manau reta moteris visa tai ištvertų.
Jos siurrealistiški darbai tikrai puikiai visa tai atskleidžia. Tarp jos darbų labiausiai vyrauja autoportretai, portretai, natiurmortai, kuriuose vyrauja lytinė tematika. Taip pat mačiau ir daug kitokių smagių miniatiūrų, kurios buvo šmaikščios ir įdomios. 

Autoportretai:





Abortai:





Feministė, veikli, talentinga, populiari ir įdomi asmenybė. Išgyveno ji taip pat ne taip jau ilgai. Vaikų neturėjo. Man asmeniškai patinka kitokie žmonės, tačiau ji... ji jau buvo ne kitokia, o tikrai turėjo problemų. Didelių problemų... manau, iš jos atėmus talentą tapyti, nieko nebūtų likę...
Bet kuriuo atveju pasauliui liko jos darbai, tiek apčiuopiami, tiek ne, ir bent jau aš džiaugiuosi, kad ji buvo.