Daphne du Maurier ● „Jamaikos“ smuklė

Oficiali anotacija:
Tai patraukli, romantiška nuotykių ir meilės kupina istorija, pasižyminti meistriškai supinta detektyvine intriga. Veiksmas vyksta "Jamaikos" smuklėje, nesvetingoje net dienos metą, o naktį atveriančioje duris piktadariams ir plėšikams.
Vieną dieną į smuklę atvyksta jauna mergina Meri Jelan, ieškanti prieglobsčio tetos namuose. Netrukus "Jamaikoje" pradeda dėtis sukrečiantys dalykai. Veiksmas kaitaliojasi žaibiškai, o atomazga visiškai netikėta... 





Knygą pasiėmiau visiškai atsitiktinai - tiesiog buvau girdėjusi, kad kitos šios rašytojos knygos yra puikios. Pradžia visiškai nekabino, tačiau „Puikybės ir prietarų“ išugdyta kantrybė neleido jos iš karto mesti. Vos Meri atvykus į „Jamaikos“ smuklę viskas apsivertė žaibiškai, atsirado intriga, skaitėsi greitai ir lengvai. Kvailutė teta, kaip paaiškėja vėliau visai ne kvaila, tiesiog tėra  be galo įbauginta savo alkoholiko vyro; o žmonės smuklę pralenkia iš tolo žinodami, arba bent jau numanydami, kad joje vyksta šis tas negero. Rašytoja labai puikiai sužaidžia veikėjais - visą romaną maniau, kad dėdės brolis yra blogas, kad susimokęs ir priklauso visai kontrabandininkų šutvei, tačiau pabaiga vėl viską apvertė. Lygiai taip pat ir su pastoriumi Deiviu, kuris iš pat pradžių man labai patiko: albinosas, jaunas, malonaus balso ir padedantis Meri kiekvieną kartą vos tik jai prireikia pagalbos. Taip pat negaliu nepaminėti ir pačios Meri drąsos, užsispyrimo ir šiokio tokio naivumo, kuris kartą jai pakiaulins... Romano pabaiga vėl sumaišo visas kortas, tačiau manęs abejingos nepaliko, nes knygą tikrai rekomenduoju ir artimiausiu metu bandysiu ieškoti kitų šios autorės romanų.

Kaina: ~17lt
Puslapiai: 320
Leidykla: Žaltvykslė
Išleista: 2007 m., Vilnius