Kaip mes Taline per balas šokinėjom

Šiaip nebuvau tikra ar noriu daryti nuoseklesnį savaitgalio kelionės į Taliną aprašymą, bet pagalvojau, kad vis tiek kam nors pasirodys įdomu. 
Iš Vilniaus išvažiavom penktadienio vakarą. Kelionė į priekį kaip visada nesvietiškai prailgo, o mes, protinguolės, ir kortas pamiršom, ir aišku beveik nepavyko užmigti... vienžo, nieko naujo. Maždaug 7val. ryt atsidūrėm Talino autobusų stotyje ir pasirinkome visus užsieniečius kraupinantį būdą iki reikiamos vietos nueiti pėsčiom. Pagal kilometrus gavosi apie 4, tai tikrai ne baisiai daug. Žemėlapių neturėjom, nes pamiršau atspausdinti, tai tiesiog vadovavomės stotelėse rastais. Va tokiais:


 Kažkur per valandą nukeliavom iki savo gatvės, kur mus nakčiai turėjo priimti vienas australas. Draugė iš pradžių į jį žiūrėjo skeptiškai, bet viskas praėjo geriau nei gerai. Na bet apie viską vėliau.
Nuotraukų  parsivežiau beveik 700, tai net nesiruošiu labai daug jų sukelti, nes daugiausia fotografavau architektūrą. Bevaikščiodamos radom labai smagų parkelį - botanikos sodelį.


 

Vėliau nusprendėm nusigauti iki St. Brigitta Convent Ruins. Senas Livonijos laikų palikimas, griuvėsiai puikiai išsilaikę. Įėjimas 2 eurai, vaikams per pusę mažiau. Lankstinukuose rašė, jog blogomis oro sąlygomis neįleidžia, tačiau mums lankantis lijo, tai įtariu ten buvo tarp eilučių paminėtos vėtros... Labai ką pasakoti nė neturiu, mėgaukitės nuotraukomis :)












Sekantis mūsų objektas buvo pora stotelių toliau esantis botanikos sodas. Su Tallinn Card įėjimas nieko nekainavo, kaip ir visur kur ėjom mes, šiaip įėjimas 3,5 euro suaugusiam.






Po botanikos sodo, visos trys gerokai permirkusios, tačiau sausom nuotaikom nusigabenom iki TV bokšto. Gėda prisipažinti, bet Vilniuje bokšte nesu buvusi, o čia teko pakilti :) Kadangi už lango buvo šiurpus oras, tai pro langus iš „lėkštės“ nieko nesimatė, tačiau pro skyles apačion... Man visai patiko ir tie keisti ekranai, kuriuose buvo įvairi informacija ar testai :) 




Vėl nusileidus radom ir vietą, kur buvo galima įrašyti žinių pranešimą, kurį vėliau gavau elektroniniu paštu. Nebūčiau aš, jei nebūčiau ėjus filmuotis :) Visai smagūs prisiminimai.

Po šitų objektų nusprendėm, kad būtų protinga išdžiūti ir išgerti po taurę vyno, taigi vėl grįžom pas savo australą ir šiek tiek atitirpom. Sekantis mūsų lankytinas objektas buvo Estonian Open Air museum. Dar su merginom labai norėjom į tunelius, bet tą savaitgalį mažai kas dirbo, taigi... kelios nuotraukos iš muziejaus po atviru dangumi:








Vakare, žinoma, nulėkėm atsipalaiduoti, tačiau kas vyko ten, jau nepasakosiu, taip sakant „What happened in Vegas, stays in Vegas...“.

Kitą dieną nusprendėm paskirti Senamiesčiui ir jo architektūrai, kuria svetur visada labai žaviuosi, nes viskas atrodo kitaip. Visai neplanuotai centre radom seniausią Estijoje vienuolyną, kuris mus be galo sužavėjo ir mes jį praminėm Hogvartsu.






Praėjom ir knygynėlį:


Vienas įsimintiniausių įvykių mums trims ko gero tapo sriubos valgymas miesto rotušėje. Tiesiog visai netikėtai dideliame pastate radome kavinukę, kur sriuba kainavo eurą, o kad gautum šaukštą, teko dainuoti.





Na ir žinoma tiesiog vaikščiojom mieste, fotografavau įvairias smulkmenas ir architektūros detales. Miestas tikrai labai patiko, dvasią turi, norėsiu grįžt dar :)






Negaliu nepaminėti, jog viskas atsiėjo labai pigiai, su bilietais teišleidau apie 300lt :) Verta ir dar kartą verta savaitgaliui kur nors ištrūkti!!!