Jodi Picoult ● Salem Falls

Dažniausiai man būna labai sunku rašyti atsiliepimus apie J.Picoult knygas, nors ši, mano nuomone, tikrai nėra viena iš tų. Žinant šią rašytoją - pabaigos tikėjausi absoliučiai kitokios, nes dažniausia jos sukurtos istorijos būna įtikinamos, o pabaigos, mano atžvilgiu - neteisingos, tai čia buvo priešingai ir pabaiga buvo tokia, kokias pagal savo morales normas norėjau aš.
Dar keisčiau buvo šios autorės kūryboje rasti magijos ir panašių su okultizmu susijusių dalykų. Toks jausmas, jog Jodi daug domėjosi, tačiau galiausiai jautėsi, jog įsėdo ne į savo roges. Mane asmeniškai visados žavėjo raganškos temos, burtai, magija (neveltui esu prisiekusi Hario Poterio fanė). 
Pagrindinė liečiama romano tema - jauno ir protingo mokytojo bandymas atsigauti po kalėjimo, kuomet į jį buvo patekęs neteisingai apkaltintas jaunos savo mokinės išprievartavimu. Vos išėjęs iš kalėjimo Jack atvyksta į ramų mažą miestlį - Salem Falls - kuriame tokie dalykai tiesiog negali vykti ir nevyksta, arba yra įtikinamai užglaistomi. 
Jack netikėtai įsidarbina mažoje užkandinėje, kurios savininkė Addie - su savomis paslaptimis ir praeitimi. Netrukus tarp jų užsimezga romantiški santykiai, kas, buvo aišku, nuo pat romano pradžios, juolab skaitant ne pirmą J.Picoult romaną. Ir viskas vėl gi būtų kaip ir idealu - tačiau mažame miestelyje gandai sklinda greitai ir netrukus visi sužino apie Jack'o praeitį ir bando su juo susidoroti. 
Į visą istoriją netikėtai įsivelia keturios jaunos mergaitės, besivaikančios raganysčių bet sugalvojusios kaip pamokyti „prievartautoją“. Deja, bet joms tas puikiai pavyksta ir Jack vėl patenka ties ta riba, jog būtų neteisingai apkaltintas ir pasodintas į kalėjimą, tik šįkart gerokai ilgiau nei aštuoniems mėnesiams. 
Ko gero dar neskaičiau nei vieno jos romano, kuriame nebūtų teismo, juolabiau tokio, kuris užsibaigia pačiuose paskutiniuose romano puslapiuose ir tikrai nepalieka abejingų skaitytojų.
Kadangi skaičiau knygą anglų kalba, pabaigoje buvo įdėtas trumpas interviu su autore, kuriame ji prisipažįsta, jog vieną romaną su visu medžiagos jam rinkimu rašo apie 9 mėnesius... o per kiek laiko jį perskaitome mes?

Kaina: ėmiau iš bibliotekos, dar nėra išleista lietuvių kalba
Puslapiai: 514
Leidykla: Hodder
Išleista: 2001 m., London