Helen Fielding ● Bridžitos Džouns dienoraštis

Oficiali anotacija:
Anglų rašytojos žavi ir linksma komedija apie mūsų laikais gyvenančių vienišų moterųgyvenimą. Tarptautinis bestseleris. Tokios nuostabios ir iki ašarų linksmos komedijos lietuvių kalba seniai nebuvo išspausdinta.


Kadangi mačiau filmus apie šią šaunią moterėlę, nė neketinau skaityti knygų. Bet Kalėdos kaip visada viską apverčia, tad praėjus dienai po jų, nemigai kankinant, aš ir įveikiau šią knygą. Linksma istorija, atradau daug bendro su pagrindine heroje (vien tik atsiminus mano praeitų metų pažadą šiemet mesti rūkyti: spėkit, ar pavyko? Buvo tik dviejų savaičių nerūkymo periodas, kurį sugriovė sunervinusi draugė ir vėl užsikabinau...). O ir skaičiau šią knygą praėjus vos keliems sunkiems mėnesiams po išsiskyrimo (beveik), ir elgiuosi panašiai kaip B.Džouns tam tikrais aspektais, kas verčia jaustis kiek nejaukiai, tačiau padrąsina pagalvojus, kad esu ne vienintelė moteris pasaulyje su tokiomis problemomis. Visą laiką skaitant labai juokino jos dienos suvestinės apie suvartotus gėrimus ir surūkytas cigaretes. Net pati susimąsčiau pasidaryti kitų metų planą (būtų kaip ir pats laikas, ar ne?), tačiau nusprendžiau savęs negąsdinti, nes tiek surūkytų cigarečių, tiek išgerto alkoholio kiekis paskutiniu metu baugina. Bet nieko, kitiems metams galima bent jau prisižadėti, kad viskas bus kitaip. Nukrypau į lankas kaip reikalas, nes turėjo būti knygos atsiliepimas, o gavosi mano išpažintis apie tai, kaip švaistau savo laiką. Bet kuriuo atveju, žavėjo autorės sąmoninga ironija ties vyrų gimine, ties moterų taipogi. Sarkazmo šiam romanui (dienoraščiui) irgi nė kiek netrūko. Pakėlė nuotaiką, net užsimaniau dar kartuką pasižiūrėti filmą, nes kažkodėl prieš akis vis iškildavo Zellweger paveikslas, kuriame ji kambaryje geria, rūko, ir klausosi "All by myself". Pripažinkim, būna didžiąjai daliai moterų tokių akimirkų...
Rekomenduoju perskaityti vien tam, kad pasikelti nuotaiką ir nusiteikti optimistiškai perskaičius šį romaną, nes net tokia, atrodytų, apgailėtina ir save nuvertinanti moteris, visgi susiranda savo laimingą pabaigą. 

Kaina: ~24lt (Gavau nuo Kalėdų senio) 
Puslapiai: 272 
Leidykla: Alma littera 
Išleista: 1999 m., Vilnius