Ispanijos pietūs. 4 - 6 dienos.



Taigi keliaujam toliau.
Malaga, uostamiestis, finikiečių įkurtas pietinėje Ispanijos pakrantėje, vienas seniausių miestų pasaulyje. Malagoje yra namas, kuriame, manoma, gimė Pablo Picasso, bet tas kiek ginčijama, nes tada jau egzistavo ligoninės. Taip pat, Malaga buvo miestas, kuriame maurai užsibuvo ilgiausiai. 

Pagrindiniai objektai, lankomi turistų, yra Alcazaba tvirtovė, romėnų teatro likučiai ir  Picasso muziejus. Kas įdomiausia, miestas tiesiog perkrautas muziejais. Ir dar įdomiau tai, jog šį kartą aš po juos nebėgau lankytis. Malaga man buvo daugiau poilsio taškas, nei lankytinų objektų miestas. 

Kaip ir dauguma miestų Ispanijoje, Malaga pilna piešinių, kas sukuria labai spalvingą įspūdį. Pilna turistų. Ir ne galo daug gatvėje grojančių, žongliruojančių ar įvairius triukus rodančių bohemos atstovų. Turėjau malonumą su tokiais žmonėmis būti, nes mano couchsurfingo draugas būtent su tokiais žmonėmis bendravo. Tad man Malaga buvo atokvepio stotelė, kuomet tiesiog gulėjau pliaže, o pavakariais pasivaikščiodavau gatvelėmis, padainuodavau kartu su talentingais žmonėmis ir tiesiog mėgavausi vasara. 









Dar vienas įdomesnis taškas, kurį teko aplankyti, tai kavinė, kurioje lankosi garsenybės. Joje visos sienos iškabintos nuotraukomis su autografais. Jei ne draugas, nebūčiau atradusi.







Kaip jau minėjau, didelę laiko dalį praleidau pliaže (pačiai keista kovo mėnesį buvo bristi į jūrą). Pagrindinis paplūdimys, Malagueta, nėra natūralus, jį supila kasmet iš naujo, nes žiemą, audrų metu, jūra smėliuką nuskalauja... neekologiška, tačiau gražu.






Romėnų teatro griuvėsiai, kuriuos atrado tik praeito šimtmečio viduryje:


Pagrindinė miesto katedra, kurios vienas bokštas taip ir nebaigtas statyti...



Garsusis palmių parkas:



Na ir aišku Alcazaba. Pataikiau joje lankytis sekmadienį, kada įėjimas nekainavo, tačiau šiek tiek gailiuosi. Buvo per daug žmonių, o įėjimas ne toks jau brangus, normaliai būčiau apie tris eurus mokėjusi. Geriausiai išlikusi maurų tvirtovė Ispanijoje. Manoma, kad rūmai tarnavo ir kaip kariuomenės gynybinis pastatas, nesistebiu, nes nuo pat tvirtovės viršaus atsiveria visa Malagos panorama...









Na ir naktinis vaizdas... ypač įdomiai atrodė žuvėdros, sukančios ratus virš pilies...



Šiame kelionės etape pavargau nuo poilsio. Aš nepratusi taip keliauti, aš labiau mėgstu aktyviau - užlipti, nulipti, bėgti, lėkti... o ne ant smėliuko gulinėti... taigi pradedu mašiniuko paieškas ir randu vieną rytojaus rytui (vidurdieniui) į Cadiz. Kaina manęs nedžiugina, tačiau jau pradeda atsibosti pasyvus poilsis ir man prisireikia veiksmo. Nusprendžiu judėti.