Ispanijos pietūs. 8 diena.


8 diena: Cadiz

Ryte išropoju iš lovos visai neblogai nusiteikusi. Planuose Cadiz išnaršymas. Vėl sėdu į keltą, užsupa, bet nieko, gyventi galima.


Įdomus miestas, vėl balti balti namukai, nuo to baltumo kartais akys paskausta. Bet labai gražu. Pravaikštau porą valandų, kol suvokiu, kad va, būdama Šv.Marijos uoste, buvau prie jūros, o dabar... dabar esu Atlanto vandenyno pakrantėje. O gražumas gražumėlis, pylimai ir žaliai mėlynas vanduo... nesinori niekur skubėti, tačiau skrandis sako ką kitą, tad nusprendžiu pradėti maisto paieškas. Na bet man niekada niekas nebūna taip paprasta. Užtinku pagrindinę miesto katedrą, nutariu, kada gi daugiau, jei ne dabar. Cadiz katedros geltonas kupolas šviečia iš toli, o įžengusi vidun maloniai nustembu – studentams už tris eurus katedros lankymas su audiogidu ir galimybė pakilti į viršų, pasivaikščioti aplink kupolą ir kriptose. Katedra dar vadinama amerikų katedra, nes buvo pastatyta už pinigus, gautus iš sandorių tarp Ispanijos ir Amerikų. 








 Talentingų žmonių darbas:


Labai lėtai, neskubėdama pasivaikštau vandenyno pakrante... randu vietą pavalgyti, labai skanu. Aplankau Šv. Sebastiano ir Šv. Katalinos pilis, labai įdomūs objektai, nuo kurių matyti tiek miestas, tiek vandenyno platybės... vienoje iš pilių prigulu ant suoliuko ir net pati to nejausdama pasnaudžiu gerą pusvalandį...










Sekantis mano norėtas pamatyti objektas - dinozauuuuurai. Dar ryte turizmo informacijos centre labai tyliai, prislopintu balsu paklausiu, ar yra čia kažkur dinozaurų? Mergina su šypsena patvirtina, kad yra. O rasti juos galima Genoves parke. Tai tarsi maža oazė, botanikos sodas su gražiais fontanais ir daug daug palmių. 




Kadangi kažkaip neįprastai karšta, bet tiek, kad ima miegas, pritūpiu lauko kavinukėj. Užsisakau šalto alaus, pasėdžiu ir nusprendžiu traukti toliau. 

Šiek tiek detalių:







Dar aplankau romėnų teatrą, antrą pagal dydį pasaulyje, tačiau jis manęs nenustebina, nes matyta tiek Zaragozoje, tiek Malagoje. Nuotraukų irgi neturiu. Įėjimas nieko nekainuoja, tad užsukti kelioms minutėms verta. 

Šiai dienai tiek, apeita, pamatyta, paragauta. Vakare laukia gera kompanija, filmas, vynas, daug juoko ir miegas...  

Tikriausiai pats mėlyniausias šio tinklaraščio įrašas.:)