Trys savaitės. Trys šalys. Portugalija, Ispanija, Gibraltaras.

Trys savaitės kelyje. Vėl keliauju viena. Ne visi ryžtasi tokiai avantiūrai, ne visi būtų patenkinti bastantis traukiniais, autobusais be kondicionieriaus ar nakvojant ne kokios būklės hostelyje. Planuota šįkart labai kruopščiai, prieš išvykstant jau turėjau kur nakvoti iki Seville. Maršrutas dėliotas labai atsakingai – išsiaiškinau, kur lengviau nuvažiuoti, kur bus problemų (aišku pasitvirtino ne visada, nes pietuose dėsninga turėti šiokių tokių siurprizų kartas nuo karto). Didžiausia klaida buvo bilietų pirkimas savaitei – Madrid – Porto – Madrid. Vėliau naršydama Portugalijos žemėlapius ir skaitydama informaciją nutariau, kad spjausiu į atgalinį ir keliausiu iki pat liepos vidurio, kada jau ketinu skristi atgal į Lietuvą. Mintyse dar pasuku galvą kaip man baigsis finansine prasme, nusistatau sau ribas – ko gero pats logiškiausias būdas keliauti taupant. Finansine prasme viskas pavyko puikiai, net neišleidau visko, ką galėjau sau leisti. Bet kuriuo atveju, nesigailiu nei vieno euro. 

Pagal rekomendacijas Porto, Sintra, Lisabona, Lagos ir Seville, visa kita susiradau pati. Costa Nova atradau netyčia internete, kaip mažas vaikas užsispyriau pamatyti dryžuotus namukus. Aveiro – Portugališkoji Venecija, nusprendžiau nepraleisti. Cabo da Roca visi liepia aplankyti ypač jei jau esi Sintroje. Seville bei Ronda buvo likę nuo praeitos Andalūzijos kelionės, norėjosi atiduoti skolą. Na o Gibraltaras – kol įmanoma ir galų gale, kol jis egzistuoja, pamaniau, kad įdomu, istoriškai svarbi ir ypatinga vieta. Taip ir susidėliojo maršrutas. Trys šalys, trys savaitės.

Maršrutas (šie miestai aplankyti, o kiek dar sustojimų stotelių įvairių, tiek Marbella, tiek vėl pora valandų, praleistų Malagos stotyje...):

Zaragoza - Madrid - Porto - Braga - Costa Nova - Aveiro - Tomar - Sintra - Cabo da Roca - Lisbon - Cascais - Evora - Portimao - Alvor - Lagos - Seville - Gibraltar – Ronda – Vilnius 

Paprastai su statistika pabaigiu, kodėl nepabandžius iš kitos pusės.

Kelionės laikas – birželio 21 – liepos 13 dienos.

Suskraidyta 3229km, suvažinėta 2674km.

Traukiniu važiuota labai daug kartų, nes pigu. Ir greičiau nei autobusu. Daugiausia, kaip minėta, važinėjau traukiniais, mažesnius atstumus autobusais, teko ir keltais plaukti, o grįžus į Ispaniją vėl naudojausi blablacar.com sistema. 

Transportas nuo Zaragozos ir Vilniaus, sudėjus beveik visas kainas (gali būti, jog kažką pamiršau, plius minus keliolika eurų) išeina kažkur 335 eurai, su bilietu į Lietuvą iš Madrido.

Parsivežiau šūsnį žemėlapių, lankstinukų, bilietų, bijau net skaičiuoti, kiek visur išleidau... bet kadangi kaip jau minėjau, į biudžetą įtilpau, tad nebesuku galvos.

Pamąstysiu, sudėliosiu mintis ir įspūdžius, ir aprašysiu visas tris savaites. Šįkart rašiau tarsi dienoraštį, tad viskas susidėlios greičiau nei aprašant Andalūziją.