Trys savaitės kelyje: ketvirta diena

Birželio 24d. - KETVIRTA DIENA

Porto - Braga - Porto

Kadangi nedėkingai visi pabundam apie vidurdienį, jokių įdomesnių planų neturim, nes tiesiog nėra jėgų net mąstyti. O aš sėdėti namie nenoriu. Reikia kažkur lėkti. Susimąstau, kad Porto jau daugmaž apžiūrėtas, ir norėčiau nukeliauti iki Guimaraes arba Bragos. Dėl patogesnio grafiko pasirenku Bragą. Absoliučiai neplanuota, kelioms valandoms, nes miestukas mažas, kaip ir dauguma Portugalijoje. Baroko persunktas miestas. Atvykus į jį, jame kaip tik tebevyksta Joninių procesijos, žmonių minios. O manęs minios nežavi, tad nuklystu paklaidžioti gatvelėmis. Miestas tarsi išmiręs kitose dalyse, bažnyčiose po kelis žmones arba tuščia. Atgaiva.

Braga – baroko, bažnyčių bei fontanų pilnas miestas. Labai jaukus, ramus, patogus vaikščioti, nors turėjau, žemėlapiu net nesinaudojau – visur pilna nuorodų, jomis ir vadovavausi. 

Po miestuką tiesiog vaikščiojau, mėgavausi visu baroku, ypač po tokios gotikinės Ispanijos. Buvo įdomu, tačiau pernelyg didelio įspūdžio nepaliko.













Vienas iš didžiausią įspūdį palikusių dalykų Bragoje:











Grįžtant iš Bragos susimąsčiau, kad man būtinai reikia rasti bankomatą. Labai abejojau ar traukiny galima atsiskaityti kortele, o rytoj judu toliau, tad būtina nusiimti pinigų. Grįžusi į Porto, bankomato, pavaikščiojusi ratais, neradau, tad nutariau važiuoti iki Miguel, gal ten šalia koks bus. O vaikyti. Teko kulniuoti iki prekybos centro, kuris tikrai nebuvo arti, o ir pėstute į jį nenueisi lenvai nežinant kelio. Galiausiai nusiėmiau pinigų (bankomatai taip pat ožiavosi ir spardėsi) nusipirkau maisto ir parkulniavau atgal. Dar šiek tiek pavakarojom, man buvo palikta kalnas vaisių ir uogų, prikalbino iš šaldytuvo pasiimti alaus... vėliau susikroviau daiktus ir miegot. Gerai bent tiek, kad namai ištuštėję – išvyko visi keliauninkai išskyrus mane. O manęs ryt laukia kitas taškas – visi sako gražus miestukas – Aveiro, ir, tikiuosi, fainas vaikinas, pas kurį ketinu apsistoti. Labanakt.