Trys savaitės kelyje: šešta diena

Birželio 26d. - ŠEŠTA DIENA


Dar vienas iš mano labai norėtų pamatyti objektų buvo dryžuotieji namukai Costa Nova miestuke. Kadangi visiškai netyčia google tuos namukus atradau, susiradau jų tikslią vietą ir pamačiau, kad jie vos keli kilometrai nuo Aveiro. Jeigu nevažiuos autobusas, mąsčiau, važiuosiu kokiu dviračiu, arba, po velnių, eisiu pėstute. Bet neteko nei vienu, nei kitu planu pasinaudoti, nes autobusai važiavo, net visai patogiu laiku. Mano draugelis Cesar nusprendė visur su manimi kartu eiti ir važiuoti, tad ir namukų link judėjome kartu.

Rytą vėl papusryčiavome kavinukėje prie namų – jau įprastas mūsų ritualas. Po to sotūs ir laimingi pajudėjome link centro, kur atradome, kad vyksta blusturgis. Nusipirkau kvepalų miniukų sau ir sesei, apsižvalgėm ir nutarėm, kad metas važiuoti. 
















Costa Nova – miestelis ant vandenyno kranto. Visą dieną pragulėjome pliaže, prieš tai prifotografavau dryžuotuosius namukus... o ant vandenyno kranto prabuvome iki vakaro. Jau susiruošę grįžti į Aveiro sutikome Cesar pažįstamų – baigėsi tuo, jog vakarieniavome, dainavome, kūrenome laužą ant vandenyno kranto. Taip pražiopsojome autobusą, tačiau po vidurnakčio mus parvežė atgal... praleidau nuostabią dieną, paskaičiavau žvaigždes, privalgiau skanaus maisto, stebėjau vieną gražiausių saulėlydžių savo gyvenime.... ech... vaizdai kalba patys už save.