Skaitadieniai 2016 - 5 dalis



Hannah Kent – PASKUTINĖS APEIGOS

Metų perlas. Subtiliai parašyta, skaičiau originalo kalba ir vis tik stebėjausi kaip ne islandas sugebėjo parašyti tokį islandišką kūrinį. Nežinau ar vis tik buvo gaila pagrindinės veikėjos, tačiau žavėjo jos ryšys su namų gyventojais, kuriuose ji laukė tos didžiosios dienos. Tikrai vertas perskaityti, kaip jau minėjau kitur, stebiuosi, kokia ši knyga šiuo metu populiari, nes tikrai nėra lengva nei emociškai, nei pačiu rašymo stiliumi. Tikrai rekomenduoju.

Jojo Moyes – VIENAS PLIUS VIENAS

Atgaiva iš moralinės pusės po apeigų. Labai patiko tas optimizmas, nors viskas griūna, žemė slenka iš po kojų, pasitikėjimo nelieka, o žmonės beveik be jokio savanaudiškumo nori padėti, tačiau gyvenime taip nesiseka, kad nebepasitiki niekuo. Moyes kaip visad su puikiais dialogais, spalvingais veikėjais ir įtraukiančiu siužetu privertė versti puslapį po puslapiu. Optimizmo užtaisas.

Alessandro Baricco – ŠILKAS

Ir po dviejų labai puikių knygų šioks toks nusivylimas… filmas magiškas, stiprus, o knyga visiška to priešingybė. Labai keistai parašyta, nežinau… taip išgirta, o taip neįkvėpė kaip tikėjaus.

Diane Chamberlain – PALIKTOS PASLAPTYS

Nenustebino, nesužavėjo, siužetas toks pintas perpintas, visi veikėjai tokie palaidūnai. Bet Chamberlain kaip visada, nors atrodo ir nelabai įdomu, bet puslapius verti vieną po kito, o ir mesti šalin nesinori. Šiaip visai smagiai susiskaitė, bet kaip metus užbaigiant, nebuvo labai įspūdinga. Bet kas mėgsta šeimos dramas, verta perskaityti.